Green Residual Area

05_605px x 392px

EN The area originally planned for the petrochemical industry was never fully occupied, and indeed it was preferred to expand into the tanks island leaving unoccupied a large green area adjacent to Via della Libertà. Today the redevelopment of San Giuliano Park and Forte Marghera have completely changed the opposite side of the road and it is perhaps possible to plan a connection system of the green areas to allow a different access to the entire industrial complex.

IT L’area prevista in origine per il petrolchimico non fu mai interamente occupata e anzi si preferì espandersi verso l’isola dei serbatoi lasciando inoccupata un’ampia area verde limitrofa a Via della Libertà. Oggi gli interventi di riqualificazione del Parco San Giuliano e di Forte Marghera hanno completamente modificato il lato opposto della strada ed é forse possibile prevedere un sistema di connessione in quota delle aree verdi che consenta un accesso non carraio all’intero complesso industriale.

green-residual-area

Regione del Veneto – L.R. n. 28/76 Formazione della Carta Tecnica Regionale

Gallery

Advertisements